Despre concurs

De peste 10 ani, Organizatia ECOTIC activeaza in domeniul colectarii si reciclarii deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), in numele a peste 500 de producatori. Au fost ani de experiente intense si revelatoare. Am strabatut intreaga tara si am comunicat cu peste 3 milioane de romani; am fost primiti in sute de scoli si gradinite si am colaborat cu zeci de autoritati publice locale si companii.

 

Ideea organizarii unui concurs national de initiative de eco-responsabilitate a aparut atunci cand am constatat ca exista multa activitate nestiuta si nepromovata, proiecte minunate si oameni inimosi care pot servi drept exemplu si pot genera din ce in ce mai multa adeziune pentru acest tip de activitati si atitudini. Iar mediul are nevoie de cat mai multi dintre noi!

 

Anul 2009 a insemnat prima editie a Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat. In anul 2016 organizam, deja, cea de-a VIII-a editie! In fiecare an, atentia de care s-a bucurat competitia a crescut, culminand in anul 2015 cu peste 80 de proiecte inscrise la cele 4 categorii ale concursului. Ne-am bucurat de la bun inceput de sprijinul a numerosi parteneri si de patronajul Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor.

 

Editia 2016 continua traditia celor 4 categorii de concurs:

            Institutii publice
            Institutii de invatamant
            Companii
            ONG

 

Daca ati desfasurat in anul precedent, sau aveti in desfasurare un proiect de responsabilitate de mediu, de eco-educatie sau de conservare a resurselor, va invitam sa aflati mai multe aici (link catre Regulament) si sa va inscrieti proiectul in concurs!

 

Inscrierile se pot face pana in data de 25 noiembrie 2016. In urma unei jurizari de specialitate, cele 4 mari premii vor fi acordate in cadrul unei Gale organizate in luna decembrie.

 

Mult succes!