CANTA ASTAZI, VIATA!

Tipul de proiect
Institutii de invatamant
Site web
https://www.facebook.com/Elefarago/
Perioada de derulare a proiectului
martie-mai 2018
Obiectivele proiectului
-conştientizarea publică a problemelor de mediu;
-însuşirea regulilor de educaţie ecologică;
- promovarea de activităţi noi;
-dezvoltarea spiritului de voluntar;
-dezvoltarea spiritului de competitie;
- promovarea şi mediatizarea rezultatelor pe site-ul grădiniţei si in presa locala;
- atragerea efectivă a copiilor şi cadrelor didacice în organizarea de activităţi cu caracter extracurricular, componente active în dezvoltarea personalitatii copilului;
-înfrumuseţarea spaţiului exterior al grădiniţe

Descriere proiect
Gradinita cu P.P. Elena Farago Craiova in parteneriat cu părintii a implementat proiectul “Cântă astăzi, viaţa!” în perioada martie-mai 2018.
Cu ajutorul şi implicarea părinţilor, a copiilor și a întreg personalului grădiniței Elena Farago, am toaletat pomii, am strâns frunzele uscate și am reparat o parte din aparatele de joc din curtea unității.Acțiunea a avut un real succes, numărul voluntarilor care s-au alăturat acțiunii fiind foarte mare.Rezultatul este un spaţiu multifuncţional, plăcut şi relaxant care poate fi folosit de către toţi membri comunităţii.Etapele proiectului au fost:
- achiziționarea materialele necesare amenajării terenului: pământ vegetal, nisip, dale de piatră pentru alei, băncuţe, vopsele ecologice, arbuști ornamentali, răsaduri de flori,. Utilajele şi uneltele necesare pregătirii terenului precum si materialul saditor format din arbuşti şi thuya au fost puse la dispoziţie de către Serviciul Public din Primăria Craiova şi de către voluntari adulţi.

Grupul tinta al proiectului
Grupului ţintă al proiectului este format din 250 de prescolari şi familiile acestora.
Rezultate - Impact - Rezultate masurabile
Prin implementarea proiectului am amenajat spațiul verde din curtea gradinitei şi am promovat atitudini eco-conştiente şi activități de educație ecologică în rândul prescolarilor şi părinţilor acestora și a altor membri ai comunității.
Au fost plantate flori, 17 thuya precum şi 9 arbuşti din pepiniera RAADPFL Craiova.


Persoana juridica care a derulat / deruleaza proiectul
GRADINITA CU P.P. ELENA FARAGO CRAIOVA