Echilibrul naturii

Tipul de proiect
Institutii de invatamant
Perioada de derulare a proiectului
septembrie- noiembrie 2018
Obiectivele proiectului
Să conștientizăm că fără natură nu am putea supraviețui și că, ușor, ușor în absența acesteia, viețile noastre vor începe să se scurteze și că regenerând încetul cu încetul vom ajunge la idealul pe care ni-l propunem: ECHILIBRUL NATURII.
Descriere proiect
ECHILIBRUL NATURII
Toată lumea știe că resursele naturii sunt limitate. Cu toate acestea noi, oamenii, le consumăm în exces, fără să ne gândim la consecințe. Dacă nu reacționăm la timp, vom avea de pierdut mai târziu, creând un rău care se va declanșa în așa măsură, încât ne va fi aproape imposibil să îl oprim. Tehnologia ne ajută în multe privințe și ne ușurează modul de a trăi, însă poluează foarte mult. Ar fi bine dacă am ajuta să se refacă, neînlocuind-o pe aceasta din viața noastă, fiindcă viața noastră fără aceasta nu mai este viață, este o copie a ei, mediul înconjurător fiindu-ne vital.
Astfel, noi, elevii clasei a VIII-a „Prințul Ștefan”, de la Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu”, ne-am hotărât să realizăm o machetă cu tema „Rolul Pădurilor” din materiale reciclabile, pentru a evidenția un exemplu ideal al vieții omului, completând circuitul naturii.
În macheta noastră se poate observa că între cascadă și pădure sunt poziționate „căsuțe” făcute din scobitori ce au fost folosite la realizarea trunchiurilor copacilor. Construind pomii și satul în acest mod, ne dorim să subliniem faptul că oamenii pot trăi în armonie cu mediul, dacă se renunță la cruzimea cu care pădurile sunt defrișate doar pentru bani. Copacii pot fi defrișați într-o mică măsură, dacă chiar este nevoie, dar să se ajungă să se defrișeze pentru bani este chiar exagerat! Macheta prezintă o situație ideală, în care oamenii trăiesc în echilibru cu natura, nedistrugând-o în vreun fel.
Am reprezentat cascada ca echilibrul dintre resursele oamenilor, apa și pădurea. Satul este poziționat strategic în fața apei pentru a avea acces la unul dintre lucrurile necesare pentru viață. Aceasta nu este poluată de către locuitori cu conserve de mâncare, ambalaje sau substanțe toxice ci a rămas curată și pură.
În concluzie, ar trebui să ne pese de natură: să conștientizăm că fără ea nu am putea supraviețui și că, ușor, ușor în absența acesteia, viețile noastre vor începe să se scurteze. Trebuie să încercăm să oprim oamenii din a mai polua natura, adresându-ne direct acelui om care, spre exemplu, aruncă o hârtie mototolită pe jos, atrăgându-i atenția că-și face rău lui însuși. Astfel, ea regenerându-se încetul cu încetul vom ajunge la idealul pe care ni-l propunem: ECHILIBRUL NATURII. Dar nu uitați, primul pas este să înțelegem că:
RESURSELE NATURII SUNT LIMITATE!

Vă mulțumim!

Grupul tinta al proiectului
Elevi din clasele primare, gimnaziale și liceale.
Rezultate - Impact - Rezultate masurabile
Elevii au prezentat de față cu colegii lor rezultatul muncii. Sesiunea a fost realizată în cadrul unui careu pe care l-am organizat în școală pentru a conștientiza impreună că putem aduce contribuția noastră la un viitor mai bun și mai prosper.
Persoana juridica care a derulat / deruleaza proiectul
Liceul Pedagogic „Anastasia Popescu”
Alte documente
ECHILIBRUL NATURII