EcoChallenge 2019

Tipul de proiect
Institutii de invatamant
Site web
https://www.ecoprovocarea.ro/
Perioada de derulare a proiectului
15 09.2019-15.05.2019
Obiectivele proiectului
Proiectul își propune motiveze și să îndrume tinerii, pentru a deveni lideri în domeniul protejării mediului. Aceștia învăță să-și asume responsabilitatea, atât față de propriile comportamente, cât și față de problemele din comunitate, care au legătură cu mediul înconjurător. Prin metode non-formale, elevii își îmbunătățesc cunoștintele despre starea actuală a mediului, iar prin organizarea de activități de protejare a acestuia, își îmbunătățesc abilitățile de leadership, învață să lucreze și să comunice în echipă, să negocieze.
Descriere proiect
Proiectul nostru a fost integrat în Programul EcOprovocarea creat de Asociația ViitorPlus, în anul 2010, din dorința de a acoperi nevoia de educație pentru mediu a tinerelor generații. De-a lungul timpului, a trecut prin diferite transformări și au fost adăugate componente pentru o experiență educațională completă, cu beneficii pe termen lung, pentru elevii și profesorii voluntari care participă an de an.
Proiectul nostru a fost integrat în PROGRAMUL ERASMUS+ Youth for Culture 2018 și BASES 2019,propunându-și stimularea conștientizării la tineri a unui comportamnet responsabil față de natură, contribuind la dezvoltarea creativității prin intermediul activităților de tip atelier „Zero Waste”,în care s-au confecționat mărțișoare din materiale reciclabile( articole vestimentare mai vechi, hărtie folosită ,nasturi etc.)
Grupul tinta al proiectului
Un grup de 30 de elevi
Rezultate - Impact - Rezultate masurabile
https://drive.google.com/drive/u/0/folders/1ZoyKGYS_N1nSquxEm9KpvQjl2Xsv-2hQ
https://drive.google.com/open?id=1gbHdT0r2yaUUUvnN7rLGaD394oyxIhBI
https://youtu.be/CM2XVYYrYz0
https://youtu.be/QCz4Y46Qans
https://youtu.be/38-e29hYYg8
Contributia financiara si non-financiara in realizarea proiectului
Resurse proprii
Persoana juridica care a derulat / deruleaza proiectul
Liceul Tehnologic Toma Socolescu Ploiesti
Alte documente
Prezentare activitate transcurriculară_Reciclare_Patrimoniu cultural_Liceul Tehnologic TOMA SOCOLESCU Ploiești